We are Europe

We are Europe

     La sfarsitul lunii iulie cinci voluntary TinOblio - Andrada Rusu, Emilia Partac, Raluca Ostahe, Vasile Spatariu, Paul Marian si liderul lor, Diana Lupescu au participat la proiectul "We are Europe", desfasurat in Sermugnagno, Italia.                                        
    Discutiile s-au focalizat pe ideea de a fi cetatean European si ce drepturi si responsabilitati decurg de aici.
    Impreuna cu alti tineri  dinTurcia, Grecia, Italia si Ungaria s-au desfasurat actiuni atractive, intr-un mediu non-formal; spre exemplu in cadrul "MisiuniiImposibile", fiecare grup - format din patru participanti de etnii diferite –trebuia sa compuna un cantec care sa include toate limbile vorbite de cei patru tineri. In timp ce se canta, se si dansa .
          "Save the egg of Kotchenia" a fost un alt exercitiu interesant - in grupuri, se construia practic un aparat capabil sa contina un ou care nu trebuiasa se sparga in momentul in care aparatul atingea pamantul. Cele patru grupuri, fiecare avand caracterstici entice diferite, vota, in final, cel mai bun prototip din cele prezentate.
          "EU spot " un exercitiu complex, punea accentual pe calitatile de actorie si pe cunostintele participantilor referitor la posibilitatile oferite prin programele "Erasmus," "Grundtvig, "Leonardo". Totul se filma, realizandu-se astfel un mini-spot publicitar.
Plimbarile in are liber, descoperind frumusetile ascunse ale oraselului gazda, o dupa –amiaza placuta la strand, serile interculturale cu muzica si dans au creat o stransa legatura intre toti tinerii participanti, dornici sa repete o noua experienta de acest gen.

 

Locatia

Bacau, Romania

str. Miron Costin nr. 11
cod 600160

 

Contact

Ne puteti suna la tel. 0723 141 242 sau 07555.000.77

sau ne puteti scrie la

 

Newsletters

Va inscrieti si primiti evenimente, stiri si alte informatii de la Oblio