On arrival training

26/10/2014

OAT (On arrival training) - Introducere in Romania Smileon 26 Oct-1Nov

     Asa cum stiti cu totii, in perioada iunie2014-martie 2015 se desfasoara, gratie programului Erasmus+, proiectul “Get Involved in Education”. Acest proiect ofera sansa unor tineri din Turcia, Italia, Georgia si Moldova sa vina, sa traiasca si sa invete (despre ei insisi mai ales) in Romania, despre Romania.

     Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, care reglementeaza si dirijeaza implementarea acestor proiecte, organizeaza, periodic, stagii de instruire (On Arrival Training, Mid-Term si Departure Training) voluntarilor SEV (Serviciul European de Voluntariat) sositi la noi in Romania. La cel mai recent stagiu OAT desfasurat la Predeal a participat, din partea Asociatiei Oblio, voluntara noastra din Turcia, Seren Kotan.

     Cum, cel mai eficient mesaj, e cel vazut prin ochii participantului, am ales sa o lasam pe a sa ne povesteasca, nu inainte de a traduce cuvintele sale Smile.

     “Inainte de a pleca la Predeal, ma gandeam ca va fi o saptamana plictisitoare. Spre surprinderea mea, a fost insa o saptamana minunata de la inceput pana la sfarsit. Plecati fara un info-kit , fiecare dintre noi a fost destul de stingher in prima zi, nestiind daca vom putea desfasura cu success activitatile planificate.

     In prima zi, am realizat ca sunt singura voluntara din Bacau si, desi m-am simtit ciudat in aceasta postura, am incercat-si am si reusit- sa ma focusez pe avantajele (si mai putin pe dezavantajele) oferite de aceasta situatie.

      Cu toate ca programul nostru a fost foarte dens si bine planificat in timp, “imbracarea” activitatilor in jocuri, ale caror scopuri si beneficii le-am inteles in mare parte, a facut ca saptamana sa treaca foarte repede. Trainer-ii participanti au fost mereu pe aceeasi lungime de unda cu noi, anticipandu-ne intrebarile si fiindu-ne aproape la fiecare problema.

     La sfarsitul stagiului, fiecare dintre noi a fost pus sa aleaga o poza reprezentativa pentru cele 6 zile de activitati. O poza surprinzand un om legat la ochi, tragand cu pistolul, mi-a atras atentia. A fost alegerea mea; am plecat la Predeal, cu ochii inchisi, dar in acelasi timp, dorind sa-mi ating tinta- sa inteleg cat mai bine ce inseamna SEV in Romania. Toate activitatile m-au ajutat sa devin mai agera: sa inteleg voluntariatul dintr-o noua perspectiva. “

 

Locatia

Bacau, Romania

str. Miron Costin nr. 11
cod 600160

 

Contact

Ne puteti suna la tel. 0723 141 242 sau 07555.000.77

sau ne puteti scrie la

 

Newsletters

Va inscrieti si primiti evenimente, stiri si alte informatii de la Oblio