Voluntariatul SEV in licee

17/01/2015

     Campania de promovare a programului Erasmus+ si a Serviciului de Voluntariat European, inceputa in luna septembrie 2014, continua si in 2015!

      Si daca pana acum, elevii de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” si cei de la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” au participat, prin sprijinul profesoral al institutiilor mentionate, in 2015 a sosit randul elevilor din Colegiul National Ferdinand I.

      In 15 ianuarie, 170 elevi si 7 cadre didactice din colegiul mentionat au participat la actiunea de informare cu privire la programul Erasmus +, Serviciul European de Voluntariat si proiectul desfasurat de Asociatia Oblio in cadrul acestui program, „Get Involved in Education”.

        Voluntarele Cucos Tatiana (Republica Moldova), Seren Kotan (Turcia) si Ani Tsetskhladze (Georgia) au prezentat auditoriului oportunitatile pe care Serviciul European de Voluntariat le ofera tinerilor din tari membre UE, cu varsta intre 18-30 de ani.

     Asemeni intalnirilor anterioare, in cadrul Colegiului Tehnic „Anghel Saligny”, Colegiului National „Gheorghe Vranceanu”, si in cadrul intalnirii din Colegiul National Ferdinand I din luna ianuarie, voluntarii SEV au vorbit despre avantajele de dezvoltare profesionala si, indeosebi, de dezvoltare personala pe care activitatea de voluntar intr-o tara straina le ofera tinerilor, provocarile carora acestia trebuie sa le faca fata (provocari de ordin cultural, lingvistic, financiar), perspectivelor ce li se deschid odata cu terminarea stagiului de voluntariat.

      Elevii Colegiului Ferdinand I au plecat cu dorinta de a mai participa la activitati in colaborare cu invitatii, de a se alatura colectivului de voluntari din cadrul AsociatieiOblio, de a-si largi paleta de activitati extracurriculare si de timp liber. La randul lor, voluntarii si cadrele didactice implicate au pus bazele unei colaborari non-formale ce se doreste a fi de lunga durata.

 

Locatia

Bacau, Romania

str. Miron Costin nr. 11
cod 600160

 

Contact

Ne puteti suna la tel. 0723 141 242 sau 07555.000.77

sau ne puteti scrie la

 

Newsletters

Va inscrieti si primiti evenimente, stiri si alte informatii de la Oblio