Extras din Regulament

Regulamentul OBLIO este un set de normative atent gândite de managementul educaţional OBLIO cu scopul implementării unei activităţi educaţionale la standarde ridicate.

Regulamentul se adresează copiilor şi părinţilor, în relaţie cu unitatea şcolară având aplicabilitate deplină în interiorul instituţiei. Regulamentul trebuie respectat de către toţi copiii şi părinţii lor.

PUNCTUALITATEA

 • Pana la ora micului dejun (9.15) se desfasoara activitati liber alese (morning meeting)
 • Programul instructiv-educativ începe în fiecare zi pentru toţi copiii la ora 9.30, dupa servirea micului dejun.
 • Copiii care vor întârzia vor fi integraţi în activitatea grupei, dar va atragem atentia ca intreruperea activităţii afectează buna desfăşurare a demersului didactic pentru ceilalţi copii.
 • Primele 10 minute ale fiecărei activităţi sunt esenţiale pentru copil, fiind un moment de introducere şi de captare a atenţiei.
 • Părinţii sunt rugaţi să respecte ora la care se finalizează programul scurt, mediu şi programul de după-amiază. Mai jos aveţi tabelul cu orele pentru fiecare grupă când se finalizează programele:


GRUPA

PROGRAM SCURT

PROGRAM MEDIU 
cu masa de pranz

PROGRAM LUNG

MICĂ

12.30

13.00

17.30

MIJLOCIE

12.30

13.00

17.30

MARE

12.30

13.00

17.30

 • În cazul în care părinţii nu respectă ora finalizării programului vor achita o taxă de “late pick-up”. Valoarea taxei pentru o întârziere de 15 minute va fi de 5 lei, iar pentru 30 de minute de 10 lei. În cazul în care se depăşeste intervalul de 30 de minute, părinţii vor achita o taxă în valoare de 50 de lei. Rolul introducerii acestei taxe este de a înţelege şi conştientiza importanța respectării programului.
 • În cazul în care părinţii doresc să preia copiii la o altă oră faţă de cea la care se finalizează programul corespunzător sunt obligaţi să informeze educatorul la începutul zilei sau cu o oră înainte, astfel încât cel mic să nu mai intre la activitatea programată în acel interval orar. În cazul în care activitatea a început, copilul va putea ieşi doar la finalizarea ei.

PREZENŢA

 • Prezenţa copiilor va fi atent monitorizată în catalogul grupei. Promovabilitatea la nivelul următor se va face doar în baza evaluării performanţelor copiilor. Întârzierile şi absenţele  repetate pot duce la un nivel scăzut de performanţă pe care grădiniţa nu şi-l asumă.
 • Este aşteptată o frecvenţă zilnică din partea copiilor, aceasta fiind un factor esenţial în dezvoltarea educaţională de succes.
 • Sunt acceptate doar absenţele în situaţii specifice de boală sau plecări din localitate anunţate din timp. În momentul în care copilul lipseşte din motive medicale, va aduce la cabinetul medical o scutire eliberată de medicul pediatru/familie pentru perioada de absență precum şi avizul epidemiologic care  demonstrează că este apt să reintre în colectivitate. Scutirea medicală pentru perioada în care a lipsit se aduce până pe data de 30 a lunii în curs şi va folosi la recalcularea taxei de masă. Copilul nu va fi reprimit în colectivitate decât dacă părintele prezintă avizul epidemiologic după perioada de boală.
 • La începutul anului şcolar părinţii vor primi un mail cu instructiunile de logare pentru vizualizarea camerelor, în cadrul căruia se vor furniza un username şi o parolă cu ajutorul cărora se vor putea loga în grupa şi în spatiul de joaca a copilului. Părinţii pot viziona doar grupa copilului, nu şi alte spaţii, in afara programului de somn, pentru a respecta intimitatea copiilor. 

MESELE

 • Micul dejun, masa de prânz şi gustarea sunt pregătite în bucătăria OBLIO în ziua respectivă, folosind ingrediente proaspete şi sănătoase. Oferim un meniu variat şi echilibrat, stabilit împreună cu cadrele medicale, respectând principii nutriţionale necesare în dezvoltarea şi creşterea copilului.
 • Meniul va fi trimis pe mail săptămânal, în fiecare zi de vineri de catre directorul de comunicare.
 • Copiii sunt însoţiţi in sala de masa de cadrele didactice. Pe toată durata mesei, cadrele didactice supraveghează masa acestora, acordându-le suport dacă este cazul şi consemnând în fişele de supraveghere a apetitului. Copiii pot solicita supliment, doar cu acordul părinţilor.
 • Părinții vor putea consulta, la avizier, fisa personalizata a fiecărei grupe cu  supravegherea apetitului copiilor si graficul referitor la odihna celor mici. Avem rugamintea ca discuţiile cu cadrele didactice la final de program să se rezume strict la performanţa educativă zilnică, detalii despre cât și cum au mâncat/dormit regăsindu-se în fişa menţionată.

 

Politica OBLIO privind aniversarea zilelor de naştere este următoarea:

 • Fiecare copil va fi sarbatorit in ziua lui de nastere.  Există posibilitatea ca OBLIO să se ocupe de programul aniversării – animatori şi comandarea unui tort. Toate aceste cheltuieli sunt suportate de părinţi.
 • Evenimentul va avea loc în sala de festivitati.
 • Dacă părintele optează pentru a aduce tortul personal în ziua aniversării, acesta trebuie să fie însoțit de un certificat de conformitate. Pentru a preîntâmpina dinamizarea copiilor înainte de somn, interzicem aducerea torturilor de ciocolată.
 • În cazul în care părinţii nu vor fi prezenţi la momentul aniversar de la grupă, OBLIO va realiza un CD cu fotografii pe care îl va oferi părinţilor.

CONDUITA

 • Părinţii au obligaţia de a aduce copiii la grădiniţă într-o ţinută lejeră şi decentă corespunzătoare vârstei. În cazul în care părinţii îi trimit pe cei mici cu obiecte de valoare asupra lor, grădiniţa nu îşi asumă responsabilitatea pentru pierderea lor.
 • Săculeţul cu necesarul solicitat este obligatoriu şi se va afla în vestiarul fiecarui copil. Indicaţii privind conținutul săculeţului pentru fiecare grupă vor fi trimise pe mail în luna august/sau în momentul începerii grădiniţei.
 • Obiectele rătăcite vor fi colectate într-o cutie pe care se va inscripţiona “Lost and Found”.
 • Copiii sunt schimbaţi în zona vestiarelor de către personalul de la îngrijire. Părinţii pot acorda suport în limita spaţiului şi mai ales a timpului.
 • Copiii vor avea un schimb de haine la vestiare . Trebuie menţionat faptul că cei mici vor fi schimbaţi doar în caz de accidente.

SIGURANŢA

 • Părinţii trebuie să completeze un protocol de securitate în care vor fi precizate datele de identificare ale persoanelor avizate si desemnate să ia copilul de la gradiniţă. Atașate protocolului vor fi copiile xerox ale cărţilor de identitate ale acestor persoane (părinţi, bunici, bone, şoferi etc). Grădiniţa OBLIO nu predă copilul, sub niciun pretext, altei persoane decât celei precizate în protocol.
 • Copiii care sunt aduşi la grădiniţă de către şoferii OBLIO, vor circula în scăunele (acolo unde este cazul), numai cu centura de siguranţă. Dacă copilul nu este obişnuit să poarte centura şi refuză, soferului îi este interzis să îl transporte în aceste condiţii de către OBLIO şi lege.
 • Însoţirea copiilor în alte săli (sală de mese, atelier de artă, cabinet medical, sală pentru activităţi sportive, curtea interioara, etc) va fi făcută de cadrele didactice ale grupei sau de personalul de la îngijire (dacă este cazul).
 • O dată la 6 luni, la OBLIO se vor defăşura simulări ale unor situaţii de urgenţă, precum incendiu şi cutremur. Toţi copiii OBLIO au obligativitatea de a participa la aceste simulări.

SĂNĂTATEA

 • În fiecare zi, asistenta medicala efectuează triajul epidemiologic pentru a constata starea de sănătate a copiilor. Dacă copilul prezintă simptome precum stare febrilă, erupţii cutanate sau roşu în gât, tuse, mucozităţi, însoţitorul va avea obligativitatea de a-l lua acasă.
 • În cazul în care starea de sănătate a copilului se modifică pe parcursul zilei, acesta va fi însoţit de un cadru didactic la cabinetul medical sau la izolator si părinţii vor fi informaţi telefonic imediat de starea acestuia. Nu se va interveni prin aplicarea unui tratament fara acordul prealabil al parintelui. Copilul îşi va aştepta părintele în cabinetul medical sub supraveghere.
 • În cazul copiilor care beneficiază de transportul OBLIO şi la triajul epidemiologic se constată că nu sunt apţi să intre în colectivitate, acestia vor fi supravegheaţi în cabinetul medical până la sosirea unui părinte / reprezentant al familiei.
 • Revenirea copilului în colectivitate este condiţionată de prezentarea unei scutiri medicale în care apare menţionat diagnosticul avut în perioada de absenţă, dar şi un aviz epidemiologic în care se atestă că preşcolarul este apt să reînceapă activitatea educaţională.
 • Parintii pot intra in sala de grupă, doar însoţiţi de cadrele didactice. Parintii copiilor de la grupa mini vor evita pe cat posibil sa intre in sala grupei lor.
 • Atât educatorii, profesorii colaboratori, parintii cât şi copiii au dreptul să intre în sala de grupă şi să ia parte la activitatea din grădiniţă numai dacă nu prezintă simptome ale unei infecţii virale.
 • OBLIO recomandă părintilor ca cei mici să fie îmbrăcaţi corespunzător sezonului. În cazul în care nu este respectată această recomandare, OBLIO nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor îmbolnăviri ale copiilor.

POLITICA FINANCIARĂ

 • Taxele OBLIO vor fi plătite în termenele precizate în contract şi în actele adiţionale semnate referitoare la tipul de program şi modalitatea de plată aleasă.
 • În cazul în care copilul lipseşte din motive medicale justificate prin scutire medicală eliberată de medicul de familie / medicul pediatru, mai mult de sapte zile consecutiv se va recalcula taxa de educaţie, dar nu mai mult de 2 ori intr-un an.
 • Chiar dacă copilul pleacă în vacanţă în perioade stabilite de familie şi acestea nu fac parte din calendarul activităţilor OBLIO, anumite costuri rămân (salariile personalului, chiria, utilitățile). Din această cauză TAXA DE EDUCAŢIE NU SE RECALCULEAZĂ şi asigură o stabilitate din punct de vedere adminstrativ.
 • În cazul opţionalelor cu plată se încheie un act aditional la contract pe o perioadă de minim şase luni. Părinţii vor plăti contravaloarea şedinţelor chiar dacă copiii lipsesc din motive medicale sau personale.
 • Locul pentru transport se rezervă în momentul în care se lansează oferta OBLIO. Pentru transport se încheie un contract separat. Valoarea transportului se plăteşte lunar şi este un cost fix, care nu variază în funcţie de prezenţa copilului, deci fie că un copil vine sau nu cu transportul OBLIO plăteşte contravaloarea în momentul în care este înscris.
 

Locatia

Bacau, Romania

str. Miron Costin nr. 11
cod 600160

 

Contact

Ne puteti suna la tel. 0723 141 242 sau 07555.000.77

sau ne puteti scrie la

 

Newsletters

Va inscrieti si primiti evenimente, stiri si alte informatii de la Oblio