Green Agent

Proiect Green Agent

     Asociatia Oblio din Bacau, impreuna cu tineri voluntari din Romania, Turcia , Polonia si Italia au dat startul proiectului "Agent Green". 24 de tineri vor organiza si se vor implica  in mai multe activități care au un caracter formativ, educativ și ecologic: ecologizarea râului Trebes, realizarea unui drum de munte pentru ciclism și a unui concurs pentru a învăța cum să supraviețuiască în pădure.

     Proiectul a inceput in mai si va fi finalizat in septembrie 2014. Obiectivele proiectului sunt: promovarea cetateniei europeane si a schimburilor interculturale între persoane din tarile participante, dezvoltarea personală, protejarea mediului, învățarea prin descoperire.

 

     In perioada 14.07.2014-20.07.2014 au avut loc in Bacau activitatile din cadrul proiectului "Green agent", proiect finantat in cadrul programului Tineret In Actiune, actiunea 1.2 Initiative ale tinerilor.

     Asociatia Oblio Bacau impreuna cu 24 de tineri din Romania, Polonia, Turcia si Italia s-au implicat pe parcursul acestei saptamani in activitati practice cu caracter formativ, educativ si ecologic. Obiectivele proiectului sunt  promovarea cetateniei europeane si a schimburilor interculturale între persoane din tarile participante, dezvoltarea personală, protejarea mediului, învățarea prin descoperire.

     Activitatile s-au bazat pe metode de educatie non formala si au inclus excursii tematice in padurile din judetul Bacau, zona Trebes si Slanic Moldova, in cadrul carora tinerii au avut ocazia sa deprinda cunostinte referitoare la rolul naturii si in special al padurii in dezvoltarea comunitatilor, au deprins aptitudini legate de orientare si supravietuire in padure, au avut ocazia sa ecologizeze traseele si potecile pe care le-au utilizat.

     Acest proiect a avut si un puternic impact la nivel de shimb intercultural, existand in cadrul activitatilor desfasurate, seri dedicate prezentarii culturii si traditiilor din tarile de origine ale participantilor.

 

Locatia

Bacau, Romania

str. Miron Costin nr. 11
cod 600160

 

Contact

Ne puteti suna la tel. 0723 141 242 sau 07555.000.77

sau ne puteti scrie la

 

Newsletters

Va inscrieti si primiti evenimente, stiri si alte informatii de la Oblio