O Europa magica

17/10/2014

     In perioada 17-26 octombrie 2014, in Omegna (Italia) un grup de 6 tineri inimosi au plecat (cu „doza” de peripetii care sta bine oricarei amintiri frumoase din tinerete) din Bacau pentru a participa la un proiect cu schimb de tineri.

     „Fairy Europe” s-a desfasurat la initiativa organizatiei italiene Aurive Social Cooperative si a promovat schimbul de povesti si legende intre tinerii din cele 4 tari participante (Italia, Romania, Ungaria, Estonia). Scopul acestui schimb s-a constituit in promovarea valorilor educationale, dar si terapeutice a povestilor si basmelor, pentru a-i determina pe participanti sa constientizeze identitatea lor culturala, dar si valorile europene comune.

     28 de tineri si liderii lor au desfasurat variate si numeroase activitati creative, (“Obositor, dar ce frumos!”- a fost impresia generala) invatand sa empatizeze,sa inventeze, sa capete incredere (liderul nostrum a fost greu incercat Smile) prin jocuri, debate, ateliere de creatie (teatru, video).

Toate eforturile din cele 9 zile ale proiectului au fost finalizate de crearea si punerea in scena (publicul- comunitatea din Omegna) a unei “legende” despre nasterea Europei, a valorilor sale culturale.

Desfasurarea acestui proiect nu ar fi fost posibila si fara parteneriatul Asociatiei Oblio cu Asociatia Betania (Multumim inca o data pentru implicare si sprijin!), dar si al directiunii, profesorilor Colegiului National “Gheorghe Vranceanu”, care au inteles si sustinut dorinta uneia dintre elevele sale de frunte de a participa la “Fairy Europe”.

Ca orice proiect, rezultatele sale nu se opresc doar in impresii. Ca organizatie, am avut si noi de invatat si de notat, sperand ca, data viitoare, vom aplica ce am invatat acum (dar asta nu inseamna ca nu vom mai gresi Smile)!

     Concluziile sunt previzibile. Este foarte posibil ca anumite detalii organizatorice sa fi “poticnit” elanul participantilor nostri (va aplaudam pentru rabdare si intelegere Smile), dar stim sigur ca fiecare dintre ei s-a intors mai bogat (nimic nu se compara cu depasirea limitelor interioare, nu-i asa?), mai senini (in 9 zile se pot lega prietenii durabile), mai mandri de tara lor si valorile acesteia (pe care nu le constientizam in mod current), mai doritori de a aduce, ei insisi, schimbarea in bine in comunitatea din care provin.    

     Asociatia Oblio va multumeste si va felicita pentru implicare si va asteapta, curand, in alte proiecte!

 

Locatia

Bacau, Romania

str. Miron Costin nr. 11
cod 600160

 

Contact

Ne puteti suna la tel. 0723 141 242 sau 07555.000.77

sau ne puteti scrie la

 

Newsletters

Va inscrieti si primiti evenimente, stiri si alte informatii de la Oblio