Club de breakdance

Club de breakdance

     Miscarile complicate ale acestui dans care parca sfideaza legile gravitatiei, ajuta totodata la o buna coordonare a creierului cu trupul, la imbunatirea memoriei si cladirea unei vointe de fier. Acestea sunt doar beneficii psihice, insa dansul are multe efecte pozitive asupra sanatatii fizice: imbunatatirea sistemului cardiovascular, cresterea flexibilitatii muschilor, tonifierea musculaturii, scaderea in greutate.
    Breakdance-ul este un dans cu multe elemente si executii impresionante, care s-a impus atat la nivel global cat si la noi. Numeroase competitii se desfasoara la nivel international, avand o constanta evolutie.
    Power moves descrie acea miscare in care este nevoie de spinning si/sau rotating/flare, executate in mai multe runde. Aceste elemente acrobatice necesita multa forta, antrenament, dar in acelasi timp sunt foarte spectaculoase. Din ce se compune power moves? Sunt multe elemente/miscari in power moves si foarte multe in breakdance.
    Backspin: este miscarea de rotatie facuta pe spate, care incepe cu un mic elan pe care dansatorul si-l face cu ajutorul picioarelor
    Headspin: este o rotatie facuta stand pe cap in echilibru, picioarele stau fie apropiate, fie departate (elicopter)
    Swipes: cu spatele catre podea, sprijinindu-se pe maini si picioare, dansatorul executa o miscare de rotatie (360°) incepand cu una dintre maini, urmand corpul apoi picioarele
    Windmills: (morile de vant) - rotatie in jurul axei sale cu picioarele deschise. Rotatia se realizeaza pe umeri si cu ajutorul partii superioare a spatelui
    Turtle: dansatorul este cu fata, corpul catre sol, sprijinindu-se doar pe maini executa rotatii similare platanului(disc)
    Flare: un element destul de greu de executat. Este considerat de baza in breakdance. Imprumutat din gimnastica, o miscare similara cu cea executata la calul cu manere. Dansatorul isi susţine trupul cu braţele, isi leagana picioarele în jurul trunchiului său în cercuri continuu şi niciodată nu permite picioarele să atingă solul.

    Breakdance-ul este un dans cu multe elemente si executii impresionante, care s-a impus atat la nivel global cat si la noi. Numeroase competitii se desfasoara la nivel international, avand o constanta evolutie.

  

Cursurile de breakdance au inceput cu Andrei Roman, au continuat cu Marius Galatanu si Catalin Boros.

Dansatorii clubului au fost indelung aplaudati pe scena Arena Mall la Spectacolul de Craciun | Spectacolul de 1 iunie

 

Cluburi: 

 

Locatia

Bacau, Romania

str. Miron Costin nr. 11
cod 600160

 

Contact

Ne puteti suna la tel. 0723 141 242 sau 07555.000.77

sau ne puteti scrie la

 

Newsletters

Va inscrieti si primiti evenimente, stiri si alte informatii de la Oblio