Un sport pentru fiecare

06/06/2014

     Sa fii copil nu inseamna sa ti se acorde atentie doar in momente speciale, iar de acest fapt a tinut cont si Primaria Bacau, alaturi de  Asociatia Club Sportiv Oblio, in cadrul proiectului „Un sport pentru fiecare”. Invitati sa participe au fost si Eminenta Pro Vrânceanu, Asociația Sindrom Down, Centrul Daniel, Club Rotaract, Golden Kids, cu totii hotarand să acorde atenția cuvenită micuților și tinerilor.

     În cadrul evenimentului desfășurat vineri, 6 iunie 2014, copiii s-au bucurat de o după-amiază plină de distracție și recreere. Activități ca face-painting, dans, handbal, treasure hunt, prezentarea unor aero-modele au făcut ca micuții și tinerii să își păstreze zâmbetul pe față și să participe activ alături de voluntarii prezenti. „Veselia, voia bună și cooperarea au făcut ca în după-amiaza de început de week-end să domnească o atmosferă potrivită unei  dezvoltări și socializări eficiente, care să conlucreze cu programele oferite de centrele specializate”, a declarat Razvan Popovici, din partea Asociatiei Club Sportiv Oblio.

     Câți dintre micuți nu au visat să fie super-eroi, prințese sau pur și simplu să expună culorile sufletului lor  trecătorilor poate prea preocupați să le observe puritatea? Voluntarii implicati au făcut posibilă împlinirea visurilor copiilor și astfel micuții au zâmbit fericiți, imaginand in jocurile organizate personajele mult indragite de ei.

     Energia care se simțea pretutindeni a fost evidentă când dansurile au făcut ca toți cei prezenți să se angajeze în mișcări vesele și distractive, oferind un spectacol sincronizat, datorat unei organizări minutioase.

     Pentru că nu poate fi ignorat aspectul și rolul important pe care îl are sportul în viața tinerilor în dezvoltare, Golden Kids a făcut posibilă desfasurarea unui meci demonstrativ de handbal, ce a presupus implicarea tuturor celor prezenți, familiarizandu-i pe acestia cu diverse tehnici specifice acestui complex sport.

     Tinerii voluntari si membrii de la Asociația Copiilor cu Sindrom Down și de la Centrul Daniel s-au jucat inventiv prin organizarea a două activități de treasure-hunt. Ce poate fi mai motivațional decât o recompensă dulce la finalul unui traseu în care personajele favorite i-au însoțit pe micii participanti?

     In cadrul aceluiasi proiect la care Primaria Bacau a fost principalul finantator, sambata 7 iunie 2014 s-a desfasurat in incinta Asociatiei Club Sportiv Oblio, „Cupa Oblio la Sah”. Implicand 40 de participanti cu varste intre 6 si 14 ani, concursul de sah a fost un prilej de testare a abilitatilor copiilor in domeniul acestui sport eminamente intelectual. Cupele si diplomele oferite la sfarsitul competitiei au bucurat, dar si pregatit participantii pentru concursurile ulterioare.

     Intr-o lume in care prea putin timp se ofera  preocuparilor extrascolare ale copiilor si tinerilor, proiectul clubului sportiv din Miron Costin nr.11  a adus zambete participantilor, dar a si amintit spectatorilor ca generatia tanara are nevoie continuu de sprijinul intregii comunitati.

 

Locatia

Bacau, Romania

str. Miron Costin nr. 11
cod 600160

 

Contact

Ne puteti suna la tel. 0723 141 242 sau 07555.000.77

sau ne puteti scrie la

 

Newsletters

Va inscrieti si primiti evenimente, stiri si alte informatii de la Oblio