Recreeaza-te prin Voluntariat

19/05/2014

            SNV (Săptămâna Națională a Voluntariatului) este un eveniment național anual care are loc în fiecare primăvară, aflat la cea de-a treisprezecea ediție, menit să mobilizeze cât mai multe organizații și voluntarii pe care acestea îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul. În cadrul acestui eveniment, Asociaţia Oblio a participat activ, alături de celelalte oraganizaţii partenere în desfăşurarea acţiunilor care au fost propuse spre a fi realizate.

            Saptamana Voluntarilor a debutat cu actiunea „Bacaul citeste!” (luni, 19mai 2014), a continuat cu actiunea de donare de sange (initiata de voluntarii Oblio, marti, 20mai 2014), conditiile meteo din zilele urmatoare intrerupand pentru putin ritmul alert al activitatilor propuse. Vineri, 23 mai 2014, a prilejuit organizatiilor non-guvernamentale din Bacau ocazia sa se intalneasca in cadrul  Târgului Voluntarilor, nu doar pentru a-si impartasi experiente si rezultate, ci si pentru a-si sincroniza potentiale proiecte viitoare. „Marsul Biciclistilor”, organizat in ultima zi a Saptamanii Nationale a Voluntariatului, a marcat incheierea unor activitati menite nu doar sa promoveze benificiile voluntariatului, ci si sa atraga cat mai multi tineri in acest sens.

            Cu prilejul activităţii „Bacăul citeşte”, voluntarii s-au adunat în Piaţa Tricolorului pentru o lectură colectivă. La final, cărţile colectate de tineri au fost donate în scopul îmbogăţirii bibliotecilor din mediul rural.

          Târgul Voluntarilor, din 23 mai 2014, a presupus montarea corturilor şi standurilor, spatiu in cadrul caruia s-au expus obiecte decorative şi bijuterii din diverse materiale (fimo, lemn, aţă, mărgele), create de voluntarii din cadrul ONG-urilor prezente. Totodata, s-au distribuit pliante cu informaţii privind serviciile oferite de ONG-uri, iar manifestarile artistice prin dans si muzica au colorat activitatile zilei.

             Bicicliștii băcăuani de toate vârstele si-au dat intalnire sambata, 24 mai 2014, la ora 12.00, in cadrul Marşului  Bicicliştilor, pe traseul Parcul Cancicov – Statuia lui Ștefan cel Mare – Parcul Gherăiești. Scopul acțiunii nu a constat doar în promovarea beneficiilor mersului pe bicicletă în rândul băcăuanilor, ci a vizat atentionarea autorităților locale asupra  necesitatii amenajarii unor piste pentru biciclisti.

             Saptamana Nationala a Voluntariatului a insemnat pentru voluntarii Asociatiei Oblio participarea la activitatile organizate, promovarea beneficiilor voluntariatului in sfera dezvoltarii personale, dar si in comunitatea apartinatoare. Pentru cei care au ales sa daruiasca putin din timpul lor, aceste zile au venit si ca o recunoastere a eforturilor lor continue de a ajuta, de a schimba in bine societatea in care traiesc.

 

Locatia

Bacau, Romania

str. Miron Costin nr. 11
cod 600160

 

Contact

Ne puteti suna la tel. 0723 141 242 sau 07555.000.77

sau ne puteti scrie la

 

Newsletters

Va inscrieti si primiti evenimente, stiri si alte informatii de la Oblio